Wrze¶niowy wyjazd w góry

Last updated on 10 years ago
maRUDA
Kto¶ co¶ temacie corocznego wyjazdu ju¿ my¶la³???
Bo pisaæ to na pewno nikt nic nie pisa³...

A gdyby jednak kto¶ co¶ napisaæ chcia³ to jestem pierwsza na li¶cie obecno¶ci Smile

Mój plan (albo bardziej marzenie) jest takie:
- wyjazd w 2 lub 3 weekend wrze¶nia
- pobyt 1 lub 2 dni
- trasa - poziom trudno¶ci amatorski, tempo spacerowe (a mo¿e by tak pomy¶leæ gdzie najmniej weekendowych turystów siê krêci, ¿eby t³umów na szlakach unikn±æ???)
- miejsce: gdziekolwiek byleby z dala od miasta!

Bardzo liczê na star±, dobr± i sprawdzon± grupê, która zbierze si³y na przedjesienny wycisk dla cia³a i wyruszamy szukaæ uciech dla duszy Smile

Pozdrawiam wszystkich czytaj±cych! Smile
arabeska
:) jestem na TAK za 3 weekendem wrze¶nia.

Mo¿e tutaj :)
http://spalona.com.pl/pieszo_i_na_rowerze.php
https://www.facebook.com/Jagodna

Ci co byli twierdz±, ¿e panuj± tam przyjazne klimaty :)

W Schronisku Jagodna znajduje siê wypo¿yczalnia rowerów górskich.
Koszt wypo¿yczenia 35 z³, go¶cie PTTK Jagodna 30 z³ za dzieñ.

Kto nie chce spacerowaæ, móg³by popeda³owaæ :)
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
maRUDA
Arabeska! Liczy³am na Ciebie!

No to mamy wybrany weekend (chyba kobiece g³osy liczy siê x3 wiêc nikt nas nie przeg³osuje) a i miejsce zaproponowa³a¶ piêkne! Mnie tam jeszcze nie by³o. Tylko czy ja za Tob± nad±¿ê?! :o

A mêskie wsparcie jakie¶ mamy?
wroclaw80
Maruda cieszê sie ¿e podje³a¶ temat! Jasne ¿e jedziemy temat otwarty. Zbieramy chêtnych!!!
czbodzio
Sledze temat. Jedyny wrzesniowy weekend na ten moment to ja mam wolny w czasie maratonu (niestety) i chyba nic sie nie zmieni w tej kwestii.
arabeska

czbodzio napisa³(a):

Sledze temat. Jedyny wrzesniowy weekend na ten moment to ja mam wolny w czasie maratonu (niestety) i chyba nic sie nie zmieni w tej kwestii.

a dla niewtajemniczonych :) maraton jest w drugi weekend wrze¶nia a dok³adnie 14 i niestety przewag± kobiecych g³osów 2 x 3 = 6 nie jest ju¿ brany pod uwagê przy planowaniu tego¿ tu wyjazdu ;) Bodzio! kombinuj "dziewczyno" nim Twe wdziêki przemin± bo ... bêdziemy i¶æ ci±gle i¶æ w stronê s³oñca, w stronê s³oñca a¿ po horyzontu kres.... a gdy ju¿ zgasn± wszystkie ¶wiat³a .........bêdzie bêdzie zabawa, bêdzie siê dzia³o i znowu nocy bêdzie ma³o.... :D

https://www.youtube.com/watch?v=n_MtlQ1ZfJY
https://www.youtube.com/watch?v=GpCmSmbhtRs
https://www.youtube.com/watch?v=ippnJzd9wqs
https://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo
maRUDA
S±dz±c po "ruchu" pod moj± propozycj± to raczej na 3 auta nie pojedziemy Smile

Chyba uruchomiê kontakty z telefonu i osobiste zaproszenia z³o¿ê moim mi³ym, forumowym znajomym! Smile

@arabeska, na ¿ywo te¿ nam po¶piewasz? Smile
arabeska

maRUDA napisa³(a):

S±dz±c po "ruchu" pod moj± propozycj± to raczej na 3 auta nie pojedziemy :)

Chyba uruchomiê kontakty z telefonu i osobiste zaproszenia z³o¿ê moim mi³ym, forumowym znajomym! :)

@arabeska, na ¿ywo te¿ nam po¶piewasz? :)

Kochana maRudo, nie marud¼ ;) pojedziemy i na 4 auta :) do wrze¶nia daleko ;)
A ja jak bêdzie klimat to i za¶piewam i nawet zatañczê :P i liczê przy tym na pomoc pozosta³ych :)
indywidualismus
Bardzo chêtnie widzê takie propozycje na forum, zw³aszcza jak mój krêgos³up nieco od¿y³ i mogê chodziæ. Bywalcy wiedz±, ¿e SAM jestem w stanie nie¼le podbiæ frekwencjê na takim wyje¼dzie.
Ale mam te¿ bardziej ambitne plany, mianowicie rykowisko w Bieszczadach. Najgorsze, ¿e nigdy nie wiadomo, kiedy ono siê zacznie, jest to, ¿e tak powiem "¶wiêto ruchome", zale¿ne od jeleni.
Dlatego jestem w stanie siê przy³±czyæ w ostatniej chwili, kiedy oka¿e siê, ¿e jeszcze/ju¿ nie rycz± :o
maRUDA
S³uchajcie (a mo¿e czytajcie) :)
Poniewa¿ czas depcze nam po piêtach trzeba konkretyzowaæ plany.

Wstêpnie proponujê spotkanie organizacyjne na przysz³y tydzieñ.
O miejscu jeszcze pomy¶lê. Postaram siê aby by³o to co¶ oryginalnego, ciekawego i innego ni¿ zazwyczaj...

Napiszê jeszcze w tym w±tku o spotkaniu!
wroclaw80
Maruda popieram!!!! Bedzie okazja wypic piwo
nimfa_5
Wycieczka w góry to wspania³y pomys³. Zg³aszam swoje uczestnictwo o ile pogoda dopisze:)
nimfastycznie
maRUDA
Cieszê siê z zebranej grupki ochotników!

Zapraszam Was a tak¿e ka¿d± chêtn± osobê na spotkanie w pubie NIEBO w Pasa¿u Niepolda na Ruskiej.

Kto zdrów, kto ¿yw niech przybywa w najbli¿szy PONIEDZIA£EK 15 wrze¶nia na godz. 19.00!
My¶lê, ¿e po weekendzie mi³o bêdzie rozweseliæ siê w tym najsmutniejszym dniu tygodnia!

Aha... Góry (gdziekolwiek pojedziemy) bez noclegu. Wypad jednodniowy. Chyba ¿e co¶ m±drzejszego uradzimy w poniedzia³ek :)

Do zobaczenia.
wroclove
W poniedzia³ek:o na wine nie ¿ebym MARUDZI£ nie nie, mo¿e to i dobrze tak po weekendzie. Pewnie przyci±gnê swoje 4 litery. A co to ten Pasa¿ Niepolda ;)
marko829
W poniedzia³ek nie dam rady siê pojawiæ. Ale na jednodniowy wyjazd, je¿eli to bêdzie niedziela to siê zg³aszam.
wroclove
Tak jak wspomina³em wcze¶niej pojawiê siê dzisiaj na soczku;), a wcze¶niej idê wymasowaæ i wypociæ co nieco do WPW.
wroclaw80
UWAGA! Wyjazd w góry w sobotê 20.09 godz 8:00 start EPI naprzeciw Arkad wroc³awskich. Planujemy spacer po górach ( Szrenica)
wroclove

wroclaw80 napisa³(a):

UWAGA! Wyjazd w góry w sobotê 20.09 godz 8:00 start EPI naprzeciw Arkad wroc³awskich. Planujemy spacer po górach ( Szrenica)

A dlaczego Szrenica? Ja proponujê bli¿szy wyjazd w Góry Sowie, np. Prze³êcz Jugowska, Wielka Sowa itd. Jest tam sporo ciekawych trasa a skale trudno¶ci mo¿na ustaliæ na miejscu pod k±tem np. dzieci.
Turysta
Je¶li mogê wtr±ciæ parê s³ów...
Z Prze³êczy Jugowskiej na Wielk± Sowê oczywi¶cie spacer, dzieci 3+ czy emeryci 65+ bez problemów podo³aj± "trudom" wycieczki :) Drugi atut to ³atwy dojazd i parking na prze³êczy. Trzeci atut dwa schroniska po drodze. "Zygmuntówka" tu¿ przy Prze³êczy Jugowskiej, Sowa je¶li pójdziecie na Hohe Eule nieco zbaczaj±c z najkrótszej drogi.
Ewentualnie mo¿na pój¶æ w przeciwnym kierunku ni¿ wiêkszo¶æ turystów id±cych na WS, czyli na Kalenicê. Tam te¿ jest wie¿a widokowa, w przeciwieñstwie do Wielkiej Sowy wstêp bezp³atny a widoki o ile jest pogoda wcale nie s± gorsze :) Odleg³o¶ciowo mniej wiêcej tyle samo 1,5h w porywach :]

PS
Przek³adam pierwszy tydzieñ urlopu na inny termin, pogoda w nadchodz±cym tygodniu bêdzie niezaciekawa ale z Wami tym razem siê nie wybieram. Jak bêdzie co¶ ciekawszego to mo¿e. No to powodzenia :)
maRUDA
Dziêki Turysta za cenne wskazówki.

Pewnie wersja ostateczna nakre¶li nam siê jeszcze jutro o ¶wicie na parkingu!

Niewa¿ne gdzie, wa¿ne z kim! A przyroda u schy³ku lata wszêdzie zachwyca wiêc dla mnie ka¿dy wariant jest ok!

Zapraszam niezdecydowanych! Na pewno miejsca znajd± siê dla ka¿dego :)

Do jutra!
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019