Góry -Szklarska Porêba

Last updated on 12 years ago
max37_i_3

nimfa_5 napisa³(a):
Max37 ja ju¿ zapisujê siê na rejs do Zamordeje!:D

Zapis przyj±³em ale nie wiem gdzie bêdê za rok ale je¿eli bêdê tutaj gdzie jestem to czemu nie :)
strukol
To ile dzieci by³o na wyprawie i w jakim wieku?
Nasz syn, dopiero jak prze¿y³ czwart± wiosnê zacz±³ spacerowaæ po górkach (o ile czeskie skalne miasta mo¿na tak nazwaæ). Wcze¶niej nie by³o szans-dos³ownie po kilku dziesiêciu metrach trzeba by³o dalej go nie¶æ.
maRUDA
A mo¿e rejs po Zamordajce? :)

Kurde, jacy wszyscy twardzi! To by³o tak ma³o? No có¿, siêgam poziomem najm³odszemu uczestnikowi wycieczki w takim razie.

Nawet wczoraj, w obawie przed niemo¿no¶ci± d¼wigania dzi¶ swojego cia³a, uda³am siê za rad± naszego medyka (sk±din±d doskona³ego organizatora wszelakich wycieczek ;) ) do sauny! Kaza³ rozgrzewaæ ¿eby potem nie bola³o wiêc to, ¿e dzi¶ boli odrobinkê ale chodziæ mogê znowu zawdziêczam jemu!

Najm³odszy pozdrowiony, mówi, ¿e i tak by³o "gupio" ale sam fakt, ¿e mówi o wycieczce jest najlepsz± referencj±. Co¶ tam w tej niewielkiej g³ówce pozostanie na przysz³o¶æ.

I skoro zapraszasz na kolejne wyprawy to ja ju¿ jestem na listach uczestników!
nimfa_5
Z przyjemno¶ci± do³±czam siê do pozytywnych opinii naszej wycieczki. Wyjazd by³ bardziej rekreacyjny ni¿ turystyczny ;) ale bardzo udany.
Dziêkujê Wam wszystkim za mi³e towarzystwo:) Szczególne podziêkowania dla pomys³odawcy wroc³aw80 oby wiêcej podobnych urodzi³o siê w Twoje g³owie.
maRuda pozdrów odemnie najm³odszego uczestnika wyprawy:)

Serdecznie zapraszamy innych do udzia³u w kolejnych wyprawach.

Max37 ja ju¿ zapisujê siê na rejs do Zamordeje!:D
nimfastycznie
SoulReaper
I ja dorzucê swoje 3 grosze... Dziêki wszystkim za towarzystwo, za rewelacyjnie spêdzony czas, wymêczy³em siê, przepoci³em przez 3 warstwy ubrañ, ale tak psychicznie wypocz±³em, ¿e nic tego nie opisze.

Chcia³bym tam zostaæ d³u¿ej, nastêpny wypad my¶lê, ¿e siê lepiej przygotujê technicznie, co by nie marzn±æ itp.. :)
pó¼niej zamieszczê kilka zdjêæ mojego autorstwa, co¶my tam widzieli itp... ;)
mi³ego wieczorku :D
Zacznij od ma³ych rzeczy, z czasem bêdziesz móg³ nawet przenosiæ góry...
wroclaw80
Teraz ja wrzucê do ogródka kamyk dotycz±cy wyjazdu :-)
Dziêkujê wszystkim za wspólny wspólny wypad. Dziêki Wam uda³o siê doprowadziæ wyjazd do skutku i spêdziæ 2 dni na szlakach w Karkonoszach oraz noc w schronisku Hala Szrenicka.
Mieli¶my okazjê podziwiaæ Polsk± jesieñ w górach, wspólnie po¶miaæ siê, po¿artowaæ.
Nasz pobyt urozmaici³a pogoda ( mg³a, deszcz, ¶nieg, wiatr, s³oñce) opcja FULL!!! Obiad podawany na wysoko¶ci ponad 1000 m n.p.m smakuje wy¶mienicie, kanapki i batony na szlaku dodawa³y nam energii na kolejne metry.

Wspomnieniem wycieczki bêd± zdjêcia robione przez 3 Naszych paparazzi!

Innych niezdecydowanych zapraszam na kolejne imprezy, wyjazdy które bêd± organizowane.
strukol
Skoro nie uda³o siê zrealizowaæ za³o¿onego planu, kiedy robicie replay? Jesieñ to najpiêkniejszy czas na spacerki po górkach (pod warunkiem, ¿e trafi siê na super pogodê).
Adalbert
GRATULUJÊ WAM UDANEGO WYPADU!!!!!!!!
Turysta
Cieszymy siê, ¿e wypad podoba³ siê moim przedmówcom, wyprawa to za du¿o powiedziane. Mo¿e z punktu widzenia najm³odszego uczestnika wyjazdu by³oby to trafne stwierdzenie - na trasie poradzi³ sobie znakomicie. Tak¿e ¿yczymy powodzenia w nastêpnych wyjazdach, które jak s³usznie zauwa¿yli¶cie nawet i na jeden dzieñ maj± sens! Podpisujê siê pod tym obiema rêkami :)

Co do ¶niegu, kolega max37 mocno przesadzi³, trochê tam popada³o (z deszczem), przez co niestety musieli¶my ewakuowaæ siê na dó³ poniewa¿ wêdrówka w przy zacinaj±cym deszczu to marna przyjemno¶æ.

Je¶li do czego¶ mia³bym uwagi to do pogody. W s³oneczny czy bezchmurny dzieñ widoki i sama przyjemno¶æ
³a¿enia po górach to niesamowita frajda, nawet w tak niewysokich górach jak Karkonosze.
Pozosta³ lekki niedosyt bo "za³o¿ony" plan zosta³ w niewielkim stopniu zrealizowany...ale dobre i tyle.
marko829
Warto tak oderwaæ siê od codzienno¶ci, zostawiæ na chwilê wszystkie problemy. Mo¿e i czasami by³o ciê¿ko ale to w³a¶nie w górach lubiê, najpierw wysi³ek i pot a potem ta satysfakcja, ¿e siê da³o radê.

¦wietne widoki, znakomite towarzystwo, s³owem bardzo udany wypad.

Dziêkujê równie¿ organizatorom za przygotowanie wycieczki, zorganizowanie noclegu, przygotowanie trasy. Panowie to dziêki wam mog³em sobie pojechaæ bez martwienia siê którêdy pój¶æ i gdzie spaæ, a mog³em siê po prostu zrelaksowaæ.
maRUDA
I ja meldujê siê po powrocie :)

Wam te¿ tak ciê¿ko wróciæ do codzienno¶ci po takich wypadach??? Ja jaka¶ taka przybita jestem. Jednak wypady, choæby jednodniowe maj± swój sens - wybrali¶my siê do innego ¶wiata, uciekli¶my od wszystkiego co tu mamy a powrót niektórych cieszy, innych martwi.
Mnie odrobinê smuci jednak bo to koniec lata - co dobitnie udowodni³ mi tak bliski kontakt z przyrod±. Nawet ochota dzieñ w dzieñ na tabliczkê czekolady nie uzmys³awia, ¿e jesieñ zawita³a na dobre!

Wypad WY¦MIENITY! Choæ podej¶cie do¶æ d³ugie, nie tylko ze wzglêdu na dzieci ale i ciê¿kie baga¿e to samo bycie w chmurach oraz obcowanie z natur± i nasycanie siê widokami wynagradza ka¿d± kropelkê potu!

Nie wiem czy jest sens opisywaæ jak szli¶my co widzieli¶my - to na zdjêciach. Najwa¿niejsze, ¿e dobrze siê ze sob± czuli¶my, u¶miali¶my siê (ja nawet pop³aka³am) a ka¿dy wyniesie z tej wyprawy co¶ dla siebie.

Ja jak zwykle ogólnikami i swoimi odczuciami piszê. Tak mam i koniec.

W ka¿dym razie Z WAMI WSZÊDZIE!
max37_i_3
Jeste¶my! D³ugo planowana wyprawa dobieg³a niestety koñca. Wszyscy ¿yj± choæ nie oby³o siê bez incydentów, które na szczê¶cie zakoñczy³y siê niegro¼nie :P.
W sobotê powita³o nas piêkne s³oñce, które nadawa³o b³ysku jesiennym barwom w jakie pomalowane s± teraz góry. Od razu ochoczo zabrali¶my siê do marszu i choæ by³a obawa ¿e m³odzie¿ nie nad±¿y za starsz± czê¶ci± grupy to te obawy okaza³y siê bezpodstawne. Wszyscy równo i miarowo, metr po metrze, minuta po minucie piêli¶my siê wy¿ej i wy¿ej. Na zegarek nikt nie patrzy³ bo i po co jak czasu mieli¶my sporo.

Móg³bym tak pisaæ i pisaæ ale nie bêdê odbiera³ palmy pierwszeñstwa tym co wiedz± gdzie byli¶my i co widzieli¶my :). Wkrótce Turysta i wroc³aw80 zapewne napiszê bardziej szczegó³ow± relacjê.

Ja natomiast pragnê z³o¿yæ szczere i gor±ce podziêkowania dla organizatorów (wroclaw80 i Turysta) za wk³ad i zaanga¿owanie, za do¶wiadczenie, za profesjonalne przygotowanie trasy. Mimo ci¶nienia przed wypraw± wszystko uda³o siê wy¶mienicie. Nie wiem jak oni to zrobili, gdzie dzwonili, do jakich drzwi pukali ale uda³o im siê za³atwiæ nam nawet PIERWSZY ¦NIEG! Brawo Panowie!
max37_i_3

wroclove napisa³(a):
Do tych nazw trzeba mieæ £ebski £eb. Nazwa Zamordajach mi siê podoba:)

Zamordaje dok³adnie :). Je¿eli siê uda jako¶ zgadaæ to w przysz³ym roku bêdê robi³ zapewne rejsik wiêc mo¿na zawitaæ tam.

Turysta napisa³(a):
Max37, tu masz "pogl±dowe" zdjêcie co to jest/s± ¦nie¿ne Kot³y.

Piêknie dziêkujê.
Turysta
Max37, tu masz "pogl±dowe" zdjêcie co to jest/s± ¦nie¿ne Kot³y.
Zdjêcie zrobione ze szlaku obok ¦nie¿nych Stawów /¶cie¿ka nad reglami/, bardzo widokowa i ciekawa trasa. Kto by³ zapewne siê ze mn± zgodzi.
You do not have access to view attachments
wroclove
Do tych nazw trzeba mieæ £ebski £eb. Nazwa Zamordajach mi siê podoba:)
strukol
WOW! Ju¿ Wam zazdroszczê :), achhh góry! Super sprawa. Mam nadziejê, ¿e we¼miecie ze sob± aparacik i nie omieszkacie po powrocie pochwaliæ siê fotkami z Waszego wypadu. ¯yczê spokojnego weekendowania/wêdrowania i zdobywania szlaków :). Na szczycie obowi±zkowe pifkooo.
max37_i_3
zupe³nie nie wiem co Wy do mnie mówicie, ¦nie¿ne Kot³y, Krucze Ska³y, £abski Szczyt hmm. Pewnie jak bym mówi³ o Guziance, Zamordajach, Wierzbie, Kuli czy Rydzewie to te¿ wiêkszo¶æ mia³aby poczucie ¿e nie ¿yje na tym ¶wiecie zbyt d³ugo :). No ale tak ju¿ jest ¿e znamy to gdzie bywamy. Ot m±dro¶æ co?

Wracaj±c do logistyki. Dziêkujê organizatorom za wyczerpuj±ce opisy trasy :D.
Jak wspomina³em zosta³em w dwie osoby, a autach ju¿ komplet czy s± gdzie¶ dwa miejsca wolne? Chyba ¿e kto¶ nowy chce do³±czyæ to dopakujemy auto.
wroclove
Jeszcze mam te szlaki ¶wie¿o w pamiêci, wiêc dobrze prawisz Turysta ¿ó³tym szlakiem ominiecie kasy Karkonoskiego(swoj± drog± ceny za wejscie do Parku uwa¿am za wygórowane)za to polecam bardzo wejscie do W±wozu Kamieñczyka i Kamieñczyk widoki ³a³.Bilety do Parku i na Kamieñczyk kosztuj± tyle samo 5z³.normalny i 2.5z³ ulgowy.Do Kamieñczyka ze Szrenicy prowadzi czerwony szlak i macie jeszcze przed sam± Szklarsk± Krucze Ska³y. Ciep³e kurtki to konieczno¶æ. My byli¶my w ciep³y s³oneczny weekend a na górze pizga³o ¿e ho ho wiêc ku przestrodze mówiê.Id±c ¿ó³ytm na górê macie Biedronkê po drodze wiêc mo¿ecie siê doprowiantowaæ w to i owo;) Ju¿ wam zazdroszczê bo przez protesty mniej aktywnej czê¶ci wyprawy nie byli¶my na Snie¿nych Kot³ach:@
Turysta
Je¶li mówimy o trasie mamy te¿ wariant omijaj±cy kasy Karkonoskiego Parku Narodowego (tras± przedstawion± przez pomys³odawcê wypadu mo¿emy wracaæ w niedzielê). Kierujemy siê jak dobrze pamiêtam ¿ó³tym szlakiem na schronisko pod £abskim Szczytem. Stamt±d mo¿na kosówkami (zielony szlak) przez Trzy ¦winki lub dalej ¿ó³tym do CRTV ¦nie¿ne Kot³y i podobnie grzbietem do schroniska na Hali Szrenickiej. Do schroniska pod £abskim jest ok 2h je¶li dalej pójdziemy kosówkami jaka¶ godzinka z ma³ym "hakiem" do Hali, je¶li przez ¦nie¿ne Kot³y jakie¶ 2h z "hakiem". Tak to wygl±da w skrócie.

PS
Ta informacja specjalnie dla maxa37, który domaga³ siê rozpisania trasy z podzia³em na kolory, popas na odpoczynek i posi³ek :)
max37_i_3
Wroc³aw80 nikt nie mówi ze to Twoja z³a wola ale (jak dla mnie) za bardzo lajtowo podchodzisz do tematu jako pomys³odawca. Rzuciæ temat i czekaæ a¿ siê to JAKO¦ pouk³ada jest do¶æ ryzykowne. No ale mo¿e siê czepiam :)

Turysta dziêki za rezerwacjê. Ja bêdê w liczbie dwóch a nie trzech jak planowa³em. ¯adnego znajomego nie uda³o mi siê przekonaæ, mo¿e jeszcze co¶ jutro wskóram.

Godzina 8 na BP pasuje, jak zwykle pewnie wezmê nie to co potrzeba ale co siê dziwiæ jak pakowanie u mnie zostaje zawsze na koniec :).
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019