Ja niestety nie dojecha³em, symboliczne piwko wczoraj okaza³o siê mniej symboliczne ni¿ my¶la³em i przeci±gnê³o siê do baaaardzo pó¼na. A wiadomo-kto pó¼no siê k³adzie ten pó¼no wstaje.
Impreza zaczyna siê ju¿ ko³o 9 rano i wtedy odbêd± siê dwa przejazdy poci±giem drezynowym do Prudnika - ca³ym dostêpnym 10-cio kilometrowym odcinkiem linii. Dodatkow± atrakcj± jest wjazd na czynn± stacjê w Prudniku i postój drezyn przy peronie.
Przejazdy popo³udniowe bêd± na ograniczonym odcinku (ok. 3-4 km zapewne), ze wzglêdu na przewidywan± du¿± ilo¶æ chêtnych.
Mam w aucie 2 wolne miejsca. Wyje¿d¿am tak jako¶ o 7, wyjazd powrotny z Bia³ej ok. 19.
Pozdrawiam,
Gr.
Ma³a zmiana: "poci±g" do Prudnika wyje¿d¿a ok. 10.
Gregorius fenomenalny pomys³ z tymi drezynami ( opowiada³e¶ o swoich zaintersowaniach drezynami, itp), ale niestety obowi±zki s³u¿bowe ( taka praca) nie pozwalaj± mi skorzystaæ z tak mi³ego zaproszenia. Bêdê czeka³ na wie¶ci z imprezy...
Wszyscy bêd± je¼dziæ. W ubieg³ym roku wygl±da³o to tak, ¿e by³y rozdawane darmowe bilety (po to, by jako¶ zdyscyplinowaæ ludzi i stworzyæ kolejkê chêtnych, by ci±gle nie je¼dzi³y te same osoby :)
Oczywi¶cie tutejsi forumowicze maj± zagwarantowane dodatkowe przeja¿d¿ki mom pojazdem, na has³o Gregorivs :)
A tamtejsza linia kolejowa jest dosyæ ciekawa. Po drodze przeje¿d¿amy przez przejazdy drogowe i obserwujemy miny kierowców :)
Jutro dam znaæ na forum, czy bêdê mia³ miejsca w aucie i czy mogê kogo¶ zabraæ.
Eno czad. Tylko dlaczego tak daleko? wszyscy bêd± je¼dziæ czy tylko "zapisani" uczestnicy? Jechaæ taki kawa³ i nie poje¼dziæ na drezynie (nie zrobiæ zdjêcia na FB) to by³oby szkoda.
Zapraszam na nietypow± imprezê kolejow±, któa odbêdzie siê w niedzielê (26.08) na stacji w miejscowo¶ci Bia³a Prudnicka niedaleko Nysy. Bêd± to zawody drezynowe w je¼dzie na czas (drezyn± rêczn± - tak± kiwajk± "moja-twoja") po³±czone z turystycznymi przeja¿d¿kami po tamtejszel linii kolejowej - poci±giem z³o¿onym z ró¿nych ciekawych maszyn w³asnej konstrukcji ich w³a¶cicieli. Bêdê tam równie¿ z motorowerem szynowym :) Dobra zabawa gwarantowana :)
Rozpoczêcie o godz. 14.
Pozdrawiam,
Gr.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
· Total Members: 939
· Newest Member: Testowiczka2
To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!