Jakuszyce biegowki schronisko orle sauna strumieñ

Last updated on 11 years ago
indywidualismus

Yupiter napisa³(a):

Znajdzie siê miejsce na sanki w aucie? Jak tak to kupiê przed wyjazdem, bêdzie czym dowie¶æ prowiant, buty i co tam jeszcze potrzeba. Dobry pomys³?

Szalony!! Ale wykonalny przy naprawdê d³ugim sznurku... Gorzej jak obci±¿one sanki bêd± ciê chcia³y na zje¼dzie wyprzedziæ :o
wroclaw80
Witam. Pan Yupiter zapomnial o mnie jesli chodzi o Jakuszyce? Znajdzie sie dla mnie starego organizatora miejscowa?
arabeska

Turysta napisa³(a):
Mi cyfry nie pasuj± bo naliczy³em sztuk 15 :)
yupiter
czbodzio
nimfa_5
wroclove
arabeska
turysta
marko829
wojtek.pl x2
indywidualismus x2
maRUDA x2
pawel i basia x2

pawe³ i basia byli na li¶cie choæ my¶leli, ¿e ich nie ma wiêc z pokor± zrezygnowali z wyjazdu, a wojtek.pl klepn±³ wstêpnie rezerwacje a teraz siedzi cicho i siê zastanawia!

Wojciechu.pl! daj g³os! jedziecie czy nie! bo lista rezerwowych d³uga :)

A Ciebie wroclaw80 pewnie da siê gdzie¶ upchn±æ po starej znajomo¶ci ;)
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
nimfa_5

wroclove napisa³(a):

Ka¿dy tylko o ¿arciu, piciu i spaniu;) a ja pytam siê o podstawow± rzecz gdzie wypo¿yczyæ sprzêt biegowy i co warto zabraæ ze sob± oprócz szeroko pojêtego cateringu:)

W³a¶nie, w³a¶nie ;)

arabeska napisa³(a):

A Ciebie wroclaw80 pewnie da siê gdzie¶ upchn±æ po starej znajomo¶ci ;)

Nie martw siê wroclaw80 choæbym mia³a Ciê upchaæ do w³asnego ³ó¿ka to miejsce dla Ciebie bêdzie;)
nimfastycznie
Yupiter
Wroclaw80 mówi³em ze jak zabraknie miejsca to ¶piê na pod³odze ale widzê ¿e nie muszê . Dziêki Nimfa ;-)
wojtekpl
Nie siedzimy cicho, tylko czasu nie by³o na zagladniecie. Oczywiscie jedziemy.
indywidualismus
Ju¿ mia³em pisaæ, ¿e wyjazd na biegówki odbêdzie sie NA BUTACH, bynajmniej nie biegowych, ale jest dobra informacja - spad³ ¶nieg !!
Kamerka: http://portal.chmi.cz/files/portal/do...izerka.jpg
Teraz trzeba jeszcze poczekaæ na ustabilizowanie pogody i uruchomienie ratraków, bo pchanie siê po nieprzetartych szlakach narciarskich to raczej kara niz przyjemno¶æ...
nimfa_5

indywidualismus napisa³(a):
Teraz trzeba jeszcze poczekaæ na ustabilizowanie pogody i uruchomienie ratraków, bo pchanie siê po nieprzetartych szlakach narciarskich to raczej kara niz przyjemno¶æ...

Jak to poczekaæ? Wyjazd ju¿ w t± sobotê:)
Kto ma praktykê w takich wyprawach mo¿e udzieli takim ¿ó³todziobom jak ja kilka uwag co do ubioru lub niezbêdnego ekwipunku?
Ja na pewno zabiorê co¶ na rozgrzewkê:D
nimfastycznie
indywidualismus
Tak, wiem czas leci. Wspominam tylko, ¿e ¶miga³em na nartach ju¿ w listopadzie, a tu w pocz±tkach grudnia by³ problem ze ¶niegiem. Z tego jednak co wiem , wynika, ¿e by³o ju¿ otwarcie sezonu czyli szlaki musz± byæ przetarte. Czyli bêdzie wiêcej przyjemno¶ci ni¿ mordêgi.
Co do ubioru - nie jest to ³atwe. Bo z jednej strony niedobrze jest siê przegrzewaæ i pociæ a przecie¿ wysi³ek fizyczny jaki¶ bêdzie, wiêc grube , ciep³e ciuchy, to gwarancja upocenia. Za to z drugiej strony, jak gwizdnie wiatrem, sypnie ¶niegiem, to przemarzn±æ mo¿na bardzo szybko. Najlepiej ubieraæ siê na cebulkê: bielizna, oby nie bawe³niana, niech bêdzie sztuczna, najlepiej termiczna (czasem nawet w Lidlu takie bywaj±, wcale nie musi byæ markowa. Potem bluza, najchêtniej polar raczej nie bardzo gruby. Na koniec kurtka i spodnie najchêtniej przeciwwiatrowe typu windstoper, a jak nie to jakie¶ inne niegrube, nie krêpuj±ce ruchów, w miarê oddychaj±ce. No i KONIECZNIE czapki, nawet kominiarki, rêkawiczki a je¶li kurtka ma dziury pod szyj± - szalik. Wygodny plecak - ze 2,3 godziny trzeba bêdzie dymaæ, machaj±c rêkami i nogami, lataj±cy "luzem" plecak mo¿e nie¼le poobijaæ plery i zabiæ ca³± przyjemno¶æ. Chyba tyle. Jak co¶, to pytaj.
Turysta
Powinno byæ nie¼le /chodzi o ilo¶æ ¶niegu i trasy/ jak na pocz±tek sezonu:

Wtorek, 10.12.2013, godz. 7:45

Temperatura: 1,1 st. C
Temperatura ¶niegu: - 0,4 st. C
Wiatr - s³aby

W niedzielê przygotowane zosta³y trasy na Dolnym oraz Górnym Dukcie Koñskiej Jamy, na Samolot, Elektrownii Turów oraz wszystkie wokó³ Polany.

Prognoza pogody na dzi¶ - temperatura maksymalna: 2 st. C, wiatr s³aby, bez wiêkszych opadów.

Wiêcej bie¿±cych informacji o pogodzie i warunkach ¶niegowych na naszym profilu na Facebooku.

Proponuje pobiec do Chatki Górzystów przez Samolot i oczywi¶cie Orle. Fajny bêdzie podbieg /w lewo za przeka¼nikem/ a pó¼niej zjazd do samego Orla... dalsze atrakcje do naszej miejscówki nie bêd± ju¿ tak ciekawe. Pierwszy raz bieg³em w odwrotn± stronê i jako¶ prze¿y³em wiêc do góry bêdzie /powinno byæ/ ³atwiej :)
Yupiter
Spotykamy siê w sobotê rano o 7:30 na stacji benzynowej Auchan. Wyjazd jak dobrze liczê w 3 auta. Bêdzie ³atwiej siê szukaæ ni¿ na miejscu w Jakuszycach. Lepiej z rana przyjechaæ do Jakuszyc bo pó¼niej mo¿e byæ ma³o miejsc parkingowych, te przy wypo¿yczalni sprzêtu by³y do tej pory darmowe - na parkingu licz± sobie 15z³ za dzieñ.
Prowiant lepiej kupiæ wcze¶niej, pó¼niej szkoda czasu stawaæ po drodze.
Wszyscy maj± transport? Przypominam o ¶piworach. W schronisku nie mam po¶cieli i kuchnia nie dzia³a.
Wezmê taliê kart to pogramy wieczorem, wezmê te¿ karciankê Wiedzmina. Jak kto¶ ma ochotê na szachy, warcaby ipt. niech zabiera ze sob±.

A co do trasy to samolot mo¿e byæ ciê¿ki na pocz±tek, zjazd jest do¶æ szybki. Proponujê trasê do Orlego nr 1.
niebieska linia na samym dole - PKO BP letnia. Jest to trasa dla "niemieckich emerytów" ;-) ka¿dy da radê.
http://www.jakuszyce.info.pl/trasybie...e-mala.jpg

Jak komu¶ bêdzie za ma³o wysi³ku zrobi sobie dodatkow± rundkê.
indywidualismus
Zdecydowanie zgadzam siê z Yupiterem - trasa przez Samolot mo¿e byc nie do pokonania dla kogo¶, kto nie sta³ jeszcze na biegówkach. A takich osób ma byæ kilka.
To ju¿ lepiej Dolnym Duktem i tras± el. Turów. Nieco d³u¿ej, ale bezpieczniej.
A co s±dzicie o g³upim pomy¶le, ¿eby zaproponowaæ "¿ó³todziobom" lekcje je¿d¿enia na biegówkach?? S± tam instruktorzy ca³kiem fachowi, widzia³em kiedy¶ lekcjê.
Co do parkowania na bezp³atnym - trzymali¶cie tam kiedy¶ auto w nocy? Bo formalnie jest zakaz. Ja zawsze zostawia³em na prywatnym, albo w Biathlonie za 10 z³ za dobê.

A jeszcze wszystkim kochanym ¿ó³todziobom polecam naprawdê dobry portal : http://nabiegowkach.pl/
Yupiter
Ja najczê¶ciej parkujê przy pierwszej wypo¿yczalni przed stacj± benzynow± (po przeciwnej stronie co trasy biegowe) auto tam bez problemu nocuje - warunek - sprzêt wypo¿yczamy u nich.
https://mapy.google.pl/maps/ms?msid=2...6,0.011362
indywidualismus

Yupiter napisa³(a):

Ja najczê¶ciej parkujê przy pierwszej wypo¿yczalni przed stacj± benzynow± (po przeciwnej stronie co trasy biegowe) auto tam bez problemu nocuje - warunek - sprzêt wypo¿yczamy u nich.
https://mapy.google.pl/maps/ms?msid=201110385045620969737.00047492684617ba90664&msa=0&ll=50.822658,15.442421&spn=0.005056,0.011362

No O.K. to jest jaki¶ pomys³. Ja mam sprzêt swój wiêc p³acê za parking. Nie wiem jak Turysta i marko?
W ogóle to tylko 3 osoby chc± jechaæ moim autem??
Takim du¿ym autem??
nimfa_5

indywidualismus napisa³(a):

ze 2,3 godziny trzeba bêdzie dymaæ

Plus przerwy dla ¿ó³todziobów na z³apanie oddechu! :P
wroclaw80
Czy ktos ma miejsce w samochodzie dla mnie :-)
arabeska

Yupiter napisa³(a):

Proponujê trasê do Orlego nr 1.
niebieska linia na samym dole - PKO BP letnia. Jest to trasa dla "niemieckich emerytów" ;-) ka¿dy da radê.
http://www.jakuszyce.info.pl/trasybiegowe/wszystkie-mala.jpg

Jak komu¶ bêdzie za ma³o wysi³ku zrobi sobie dodatkow± rundkê.

Ja mam kondycjê dok³adnie jak niemiecki emeryt tak¿e popieram w 100% :)
czbodzio
Pomimo obola³ych nóg i ramion, gigantycznego siniaka, st³uczonego ty³ka, stromych i oblodzonych zjazdów - to by³o zajebi¶cie fajnie. Dziêkujê Organizatorowi za pomys³ i Wam za mi³e towarzystwo.
Ju¿ obmy¶lam strategiê na 11-12 stycznia.
indywidualismus
W wyniku dzia³añ z³o¶liwego chochlika i si³ natury, w dniu wczorajszym "wzbogaci³em siê" o:
  1. bluzê szar± Big Star
  2. spodnie narciarskie bia³e
  3. rêkawiczki skórzane czarne

Wiesz co¶ Marudo na ten temat??
Do odebrania u mnie albo mhmmm w ¶rodê po saunie w SKY??
Yupiter
Poproszê o zdjêcia.
Zrobione przeze mnie wysy³am na PW
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019