Nowy szablon - zmiana kolorów strony

Last updated on 12 years ago

Poll: Czy jeste¶ za zmian± obecnego wygl±du na proponowany przez Maxa37 (post #37)?

Tak55 %
    Nie45 %
Admin

max37 napisa³(a):

Robercie a mo¿e zrobimy tak ¿e utworzysz mi dla mnie folder /themes/max37 i dasz mi dostêp ftp tylko do tego folderu. Co ty na to? Wtedy bêdê móg³ robiæ zmiany praktycznie od rêki. Nie znam PHP-Fusion i st±d pytanie - Czy wystarczy jak utworzysz nowy folder z nowym szablonem ¿eby by³ on widoczny w ustawieniach profilu?

Robercie czy wymiary baneru w nag³ówku s± sztywne? widzê ¿e jest tam sporo miejsca i spokojnie mo¿na daæ d³u¿szy i wy¿szy. W za³±czeniu pierwszy lepszy baner znaleziony w sieci o wymiarach 1100 x 230.

Na tym serwerze mam tylko zwyk³e konto "shared" bez mo¿liwo¶ci utworzenia drugiego konta FTP i wyodrêbniena dostêpu tylko do konkretnego katalogu.
Swego czasu udostêpni³em Ci konto na VPS tylko do Twojej dyspozycji ?!
Mo¿na tam zainstalowaæ wszystko do testów.

Wystarczy utworzyæ nowy folder w katalogu ze skórkami.

Rozmiary wy¶wietlania siê bannera g³ównego zale¿± miêdzy innymi od ustawieñ autora skórki, wersji/rodzaju przegladarki. Trzeba testowaæ na kilku aby sprawdziæ prawid³owe wy¶wietlanie.

Proszê pamiêtaæ ¿e nie wszystkie skóry pasuj± do ka¿dej wersji tego CMS-a.

Ta jest dosyæ leciwa bo v7.01.06 i pod ni± trzeba "pasowaæ"

Je¿eli chodzi o prawid³owe wy¶wietlanie banera i kolorów to testowa³em skorki na starszej wersji Firefox 5.0.1 wiêc mog± byæ faktycznie rozbie¿no¶ci w wy¶wietlaniu. W tej wersji wszystko wy¶wietla siê jak nale¿y. Baner du¿y i na ¶rodku, czcionki czytelne.

Jak pisa³em wcze¶niej jest to tylko propozycja wiêc nie przeprowadza³em testów zgodno¶ci z wieloma przegl±darkami.

Na chwilê obecn± jest wiêcej problemów ni¿ korzy¶ci wiêc zago¶ci znowu na jaki¶ czas stara ods³ona a pozosta³e templatki bedzie mo¿na dalej ustawiæ w swoim koncie odpowiednio do swoich upodobañ.

Skrypt nie jest w ¿aden sposób optymalizowany pod urz±dzenia mobilne. Bêdzie na pewno bo taki jest trend i mi te¿ na tym zale¿y, wiêc proszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ.

P.S 1
Do max37
Masz wgranego czystego cms-a na w/w koncie. Dane dostêpowe wysy³am na PW.

P.S 2
Proszê Was o podanie informacji czy teraz baner g³ówny wy¶wietla siê prawid³owo w skórce Butterfly, na ca³± szeroko¶c.
I ewentualnie nazwê przegl±darki + nr wersji.
max37_i_3
Firefox 16.0.2 - ca³a szeroko¶æ
Chrome Wersja 23.0.1271.95 m - ca³a szeroko¶æ
IE 9 - ca³a szeroko¶æ.

Pytanie tylko czy lepiej, dla mnie lekko za du¿o ale ju¿ nie bêdê grymasi³ :)

P.S.
Robercie dziêki za dostêp, ogarniam temat. odezwê siê.
Elavi
Ja dla mnie super. Dzia³a bez problemów na Firefox 17.0.

Skórka chyba siê zmieni³a na tê star± :(
max37_i_3
Najlepszym rozwi±zaniem jest jak domy¶lnie bêdzie póki sto stary butterfy a w profili sobie ka¿dy ustawi co tam chce.
Jak siê oka¿e ¿e to co p³odzê obecnie spe³nia oczekiwania wiêkszo¶ci to bêdzie mo¿na zast±piæ starego motyla moj± wersj±, która bêdzie oparta jakby nie by³o na butterfly.
Elavi
Ale w skórce Pastel, logo na górze jest z lewej strony, a nie wycentrowane :(
max37_i_3
Widze ¿e Robert znowu siê pospieszyl i udostepnil pierwsza wersje mojej skorki.
Niniejszym upominam publicznie Roberta :P bo to tak samo jakby picasso wystawil obraz w polowie namalowany...

Je¿eli ktos chcê to moze w profilu zmienic na skorke max37 i choc niewiele rozni siê od obecnej domyslnej to jakby bardziej jest kolorowo :). Ja sobie ustawilem i ju¿ samo to ¿e mam cos innego wprawia mnie w samozachwyt :D

Caly czas bede siê bawil na serwerze testowym - Robercie dam znac jak bedzie kwalifikowalo siê do podmiany. W planie mam zmiane klawiszy na jakies wesole, rang na cos lepszego ni¿ fabryczne gwiazdki, no i kolorki oczywiscie.

Ps.
Dziekuje za szosty glos na TAK co czyni mala przewage na moja korzysc :)
Ps2.
Cos mi baner zginal. Lookne w domu bo chyba w pliku skopalem sciezke.
Alien
Spoko... Kazda zmiana na nowe jest OK. Wy znacie sie na tym, ja moge cos innego. Nie licytujcie sie. Ma byc dobrze i jeszcze lepiej.
Admin

Elavi napisa³(a):

Proszê sprawdziæ czy teraz jest dobrze.
Je¿eli dalej nie widaæ zmian, proszê wyczy¶ciæ pamiêæ podrêczn± przegladarki.
Elavi

Robert napisa³(a):

Elavi napisa³(a):

Proszê sprawdziæ czy teraz jest dobrze.
Je¿eli dalej nie widaæ zmian, proszê wyczy¶ciæ pamiêæ podrêczn± przegladarki.

Ju¿ dzia³a. Dziêki za poprawnie.
maRUDA
Pokombinowa³am ze skórkami i najbardziej odpowiada mi Pastel. Tak sobie zostawiê w swoim profilu.

Przy skórce "max37" oczy siê mêcz± i strona wygl±da jakby by³a zamglona. Poza tym zastrze¿eñ brak, jest delikatnie, tak miêtowo i te zabawne foldery robi± robotê.

Gdyby jeszcze do Pastela dodaæ nowy, piêkny napis (baner) by³oby idealnie! Da siê to zrobiæ Robercie?
Turysta
W pastelu te¿ ju¿ jest nowy /wycentrowany/ baner. Tak¿e zmiany wolno acz postêpuj± :)
max37_i_3

maRUDA napisa³(a):
Przy skórce "max37" oczy siê mêcz± i strona wygl±da jakby by³a zamglona.

Chyba Ty! To nie mgla, to para wodna. Mam dla Ciebie rozwiazanie - odejdz dalej od monitora i nie huhaj (cholera z tymi H to wymieklem-Turysta pomozecie?) na szybe to nie bedzie parowala :)

A tak wogole to ODDAJ FARTUCHA :D

Nad skorka przysiade, i tak ja skoncze nawet je¿eli tylko ja bede z niej korzystal :)
Elavi
maRUDA, witaj w klubie Pasteli ;)
Pablo
A ja mam pytano bo przecie nowy jestem :) Czemu na nowej stronie nie dzia³a login i has³o ze starej tam muszê siê ponownie zarejestrowaæ?
PaSmileblo
Elavi
Tak. Na nowej stronie jest zupe³nie osobna baza u¿ytkowników. Ale lepiej siê nie rejestruj, tylko stracisz 10 minut z ¿ycia.
wroclove
Tak to jest droga przez mêki i totalna inwigilacjo-lustracja:(
Alien
U mnie wszystko po staremu... jest co jest. A mialo byc tak pieknie.
Admin

Alien napisa³(a):
U mnie wszystko po staremu...

To mo¿e zmieniæ w swoim profilu szablon na inny?
Alien
No tak... zmienilem. Kolorki tez sie zmienily. Jest OK.
max37_i_3
Na moja pro¶bê Robert wrzuci³ nowa skórkê, wczoraj przed upgradem wersji by³y jeszcze b³êdy ale dzisiaj chyba ju¿ jest ok. Skorka by³a gotowa ale zmodyfikowa³em ja pod w³asne spojrzenie. Gdyby kto¶ chcia³ to mogê zrobiæ inna wersje kolorystyczna (Elavi co¶ wspomina³a o czerwonej) ale póki co na specjalne ¿yczenie Turysty jest w tonacji... niebieskiej :)

Chêtnie wys³ucham Waszych uwag na temat tej skorki, tak¿e tych krytycznych. Na telefonie (moim) wygl±da ¶rednio (¶rodkowy panel zje¿d¿a na sam dó³) ale na komputerze moim zdaniem do¶æ ciekawie a przede wszystkim strona nie wygl±da ju¿ jak z przed epoki :).

Mam nadzieje ¿e tutaj nie wyst±pi efekt rozmazania, o którym pisa³a MaRuda :).

Skorka nazywa siê Ddraig

PS
Robercie mo¿esz poprawiæ baner na nowy w skórce Ddraig
Podmieñ te¿ plik ...themes/Ddraig/images/news-info.png na ten za³±czony do postu
You do not have access to view attachments
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot edit the poll in this discussion thread.
You cannot vote on the poll in this discussion thread.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019