max37 napisa³(a):
Robercie a mo¿e zrobimy tak ¿e utworzysz mi dla mnie folder /themes/max37 i dasz mi dostêp ftp tylko do tego folderu. Co ty na to? Wtedy bêdê móg³ robiæ zmiany praktycznie od rêki. Nie znam PHP-Fusion i st±d pytanie - Czy wystarczy jak utworzysz nowy folder z nowym szablonem ¿eby by³ on widoczny w ustawieniach profilu?
Robercie czy wymiary baneru w nag³ówku s± sztywne? widzê ¿e jest tam sporo miejsca i spokojnie mo¿na daæ d³u¿szy i wy¿szy. W za³±czeniu pierwszy lepszy baner znaleziony w sieci o wymiarach 1100 x 230.
Na tym serwerze mam tylko zwyk³e konto "shared" bez mo¿liwo¶ci utworzenia drugiego konta FTP i wyodrêbniena dostêpu tylko do konkretnego katalogu.
Swego czasu udostêpni³em Ci konto na VPS tylko do Twojej dyspozycji ?!
Mo¿na tam zainstalowaæ wszystko do testów.
Wystarczy utworzyæ nowy folder w katalogu ze skórkami.
Rozmiary wy¶wietlania siê bannera g³ównego zale¿± miêdzy innymi od ustawieñ autora skórki, wersji/rodzaju przegladarki. Trzeba testowaæ na kilku aby sprawdziæ prawid³owe wy¶wietlanie.
Proszê pamiêtaæ ¿e nie wszystkie skóry pasuj± do ka¿dej wersji tego CMS-a.
Ta jest dosyæ leciwa bo v7.01.06 i pod ni± trzeba "pasowaæ"
Je¿eli chodzi o prawid³owe wy¶wietlanie banera i kolorów to testowa³em skorki na starszej wersji Firefox 5.0.1 wiêc mog± byæ faktycznie rozbie¿no¶ci w wy¶wietlaniu. W tej wersji wszystko wy¶wietla siê jak nale¿y. Baner du¿y i na ¶rodku, czcionki czytelne.
Jak pisa³em wcze¶niej jest to tylko propozycja wiêc nie przeprowadza³em testów zgodno¶ci z wieloma przegl±darkami.
Na chwilê obecn± jest wiêcej problemów ni¿ korzy¶ci wiêc zago¶ci znowu na jaki¶ czas stara ods³ona a pozosta³e templatki bedzie mo¿na dalej ustawiæ w swoim koncie odpowiednio do swoich upodobañ.
Skrypt nie jest w ¿aden sposób optymalizowany pod urz±dzenia mobilne. Bêdzie na pewno bo taki jest trend i mi te¿ na tym zale¿y, wiêc proszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ.
P.S 1
Do max37
Masz wgranego czystego cms-a na w/w koncie. Dane dostêpowe wysy³am na PW.
P.S 2
Proszê Was o podanie informacji czy teraz baner g³ówny wy¶wietla siê prawid³owo w skórce Butterfly, na ca³± szeroko¶c.
I ewentualnie nazwê przegl±darki + nr wersji.