Wypad - Termy Rzymskie, Czelad¼

Last updated on 11 years ago
Elavi
W Termach 8 czerwca by³o spokojnie. Nie by³o t³umów. S³oneczko ¶wieci³o, by³o ciep³o, wiêc kto chcia³ móg³ siê opalaæ na le¿aczkach. Pe³na kultura, jedzenie pyszne, ceremonie udane :)
Ksylen
Dziêki dla Kennego i Tyrewa za mi³e towarzystwo i fajn± wycieczkê do Term. By³em tam pierwszy raz i stwierdzam ¿e siê op³aca³o.
tyrew
Bardzo mi siê podoba³o w Termach. Obiekt mo¿e sam w sobie ma³y, ale fajnie zorganizowany. Ceremonie s± lata ¶wietlne przed tymi w WPW.
Razem z Kennym i Ksylenem byli¶my od 10:30 do 18:00. Nie wiem czy mieli¶my szczê¶cie czy tak jest normalnie, ale nie by³o du¿o ludzi i na ceremoniach by³y nawet wolne miejsca. Jak dla mnie bardzo fajne miejsce na relaks i wyciszenie.
Wszyscy niezdecydowani, jed¼cie!
wroclove
Ale wszyscy zachwalacie, nie pozostaje mi nic innego tylko w koñcu jechaæ i sprawdziæ te rzymskie cuda:). Kto siê pisze jeszcze na wyjazd w sobotê?
arabeska
jedziemy! jedziemy! i to ju¿ w najbli¿szy weekend 15/16 czerwca! czê¶æ ekipy ju¿ by³a, teraz czas na kolejn± grupê.
O ile bêdzie ciep³o, sucho i s³onecznie zostaniemy na noc, w przypadku niepogody wracamy! Kto¶ do nas do³±czy jeszcze ???:)
Mamy 1 miejsce w aucie.
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
barbada
Hej.No w koñcu temat Term 15-16 wróci³, a my¶leli¶my, ¿e nie ma ju¿ chêtnych. My potwierdzamy swój pobyt i to na dwa dni, bo pogoda jest zamówiona. Mamy dwa wolne miejsca w aucie. Mo¿e czas by by³o dok³adnie zaplanowaæ nasz wyjazd?
wroclove
Chêtni s± tylko pochowali siê przed s³oñcem ;),przecie¿ tak grza³o przez ostatnie tygodnie:D.
Co do wyjazdu to my¶lê ¿e mo¿na by by³o oblukaæ t± Pogoriê zaraz obok Czeladzi. Tylko z tego co tu:
http://www.naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/2897-pogoria-iv-dabrowa-gornicza/page__st__300
pisz± to jest teraz wysoki poziom wody.
Co¶ jeszcze znalaz³em o pla¿y N Pogoria tu:
http://www.naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/3892-co-zrobic-z-ta-pogoria/
Wracaj±c do wyjazdu to my¶lê ¿e dop³acamy te parê z³ i opcja na ca³y dzieñ:), a co dalej to s³ucham zainteresowanych...
barbada
Pogoda na weekend ma byæ rewelacyjna.
Turysta
Je¶li ten baca o którym wspomina barbada jest wiarygodny ;) to ja optujê za noclegiem w okolicy
czyli wyjazdem dwudniowym, a ¿e jest wysoki poziom wód to chyba wroc³awskim naturystom
w niczym nie przeszkadza, bêdziemy mniej widoczni jakby chciano nas podgl±daæ w tej Pogorii :D :D
Elavi
Wspomnieli w tych opisach co¶ o zwiêkszonej ilo¶ci komarów? Przy jeziorach jest to raczej powszechne.
nimfa_5
Pogoda zapowiada siê rewelacyjna wiêc jedziemy do Czeladzi z noclegiem:) Pla¿a N w Pogorii zaprasza i czeka na nas. Mo¿liwe, ¿e nie bêdziemy tam sami. Wszak to miejsce znane nie tylko nam. Przyda siê ekipa do odganiania wilków w nocy:)
Po porannym saunowaniu bêdziemy siê tam opalaæ i nawadniaæ:D. Do pe³nego ekwipunku biwakowego brakuje nam tylko ma³ego przeno¶nego grilla.
Tym samym sk³aniam siê do noclegu pod namiotem. Na pla¿ê trzeba dotrzeæ. Skoro ju¿ dotrzemy do ciê¿ko bêdzie nam je opu¶ciæ aby udaæ siê na nocleg w innym miejscu.
...Lato z komarami, lato...:D

wroclove napisa³(a):

Wracaj±c do wyjazdu to my¶lê ¿e dop³acamy te parê z³ i opcja na ca³y dzieñ:), a co dalej to s³ucham zainteresowanych...

Ewentualn± dop³atê uiszcza siê na koñcu pobytu (9 z³). Dop³acimy tylko wtedy je¶li bêdziemy tam ponad 4 godziny:)
nimfastycznie
barbada
Nimfa - proponujesz hardcorowy obóz przetrwania?:o A mo¿e jednak skusimy siê na solidny dach nad g³ow±? :)
nimfa_5
Surwiwal to dla mnie nie pierwszyzna:P i nocleg pod namiotem nie jest straszny:) My¶lê, ¿e warto mieæ namiot w baga¿niku i namiary na niedrogi nocleg w okolicy. Ja tylko proponujê ale pojadê tam gdzie mnie zawiezie kierowcaB)
nimfastycznie
Turysta
Trzeba siê ju¿ organizowaæ a nie czekaæ co zadecyduje/± kierowca/y - ja namiot zabieram nawet je¶li
przyjdzie mi samemu nocowaæ nad wod±. Wilki, komary tudzie¿ pogl±dacze nie s± mi straszni.
Wieczorem mo¿na zrobiæ ognisko /jaki¶ las chyba tam jest/ a wspomnienia bêd± ciekawsze, ni¿ kwetera.
Na codzieñ mamy ³ó¿ko, po¶ciel wiêc chyba jedn± jako¶ przetrwamy w warunkach polowych/naturystycznych? :D
O jakiej ekipie do odganiania wilków wspomina³a¶ nimfo? :)

Czy przed³u¿ymy pobyt w TR na ca³y dzieñ to ustalimy na miejscu. Pogoda ma byæ i szczerze mówi±c te 4h
mi wystarcz± choæby nawet wnêtrze by³o spi¿owe czy z platyny.
Teraz ja s³ucham zainteresowanych :)
nimfa_5

Turysta napisa³(a):

O jakiej ekipie do odganiania wilków wspomina³a¶ nimfo? :)

Nie wiem czy bêdzie tam jaka¶ ekipa ale zak³adam, ¿e nie tylko my wpadli¶my na pomys³ noclegu w pobli¿u N pla¿y.

Turysta napisa³(a):

Czy przed³u¿ymy pobyt w TR na ca³y dzieñ to ustalimy na miejscu. Pogoda ma byæ i szczerze mówi±c te 4h
mi wystarcz± choæby nawet wnêtrze by³o spi¿owe czy z platyny.
Teraz ja s³ucham zainteresowanych :)

Sauny w Termach s± tak intensywne, ¿e my¶lê i¿ nie bêdzie potrzeby przed³u¿ania pobytu. Bo po co? Opalaæ bêdziemy siê w Pogorii:) Ale zobaczymy na miejscu.
@barbada zachêcam do niecodziennego wypoczynku na ³onie natury:D
nimfastycznie
barbada
nimfa - grill ju¿ za³atwiony. Ma³y bo ma³y ale damy radê.
wroclove
Wyjazdowicze szykujemy siê na wyjazd:).Czy z noclegiem raczej tak.
A czy to bedzie namiot czy co¶ innego to zobaczymy na miejscu bo z tym mog± byæ niespodzianki po ostatnicz deszczach i ulewach.Mam takie informacje od ¶l±skich naturystów. My szykujemy siê i na wariant namiotowy ;) i inny.
Zbiórka ok.10 przy termach.
nimfa_5
Wypowied¼ przenios³am do w±tku:
Pogoria-pla¿a N na ¦l±sku
B)
nimfastycznie
wroclove
Nimf to temat o Czeladzi a o Pogorii to jest odczielny;), ale rozumiem ¿e jeszcze trzyma Ciê udar s³oneczny po wczorajszym opalanku:D, ja pod³em jak trup po przyje¿dzie do domu. Za du¿o s³onka wczoraj by³o.
A termy w Czeladzi. Miejsce bardzo klimatyczne spora ilo¶æ ciekawych saun i nie tylko. Du¿y pozytyw za szeroko¶æ ³aw w saunach, mo¿na spokojnie trzymaæ nogi i siedzieæ.
I wbrew opiniom które s³ysza³em ogród zewnêtrzny te¿ jest bardzo du¿y. Ogólnie miejsce do którego warto wracaæ:)
Turysta
Przyznajê TR warto odwiedziæ, kultura i zachowanie osób tam przychodz±cych du¿o, du¿o wyprzedza nasz Aquapark.
Obs³uga natychmiast zwraca uwagê kiedy co¶ nie tak, ale regulamin regulaminem dwie grupki osób saunuj±cych w strojach kapielowych widzia³em, I co? Nic, obs³uga nie reagowa³a...

Najbardziej do gustu mi przypad³ ten zewnêtrzy basenik z pseudowodospadem. Woda zimniutka wspaniale sch³adza
cia³o po diabelskich ceremoniach, które nie takie starszne jak kto¶ opisywa³ :D
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019