Jakuszyce biegowki schronisko orle sauna strumieñ

Last updated on 11 years ago
Yupiter
Termin 14XII.
Zarezerwowa³em wstêpnie nocleg dla 8 osób w schronisku Orle z saun± (kto pierwszy ten lepszy;) )
Co do kosztów wszystko zale¿y od tego w ile osób jedziemy, czy bierzemy ¶piwory i w jakich pokojach przyjdzie nam spaæ
my¶lê ze jeszcze jest wczesny termin i mo¿na bêdzie wybieraæ pokoje.
CENNIK
http://www.orleizerskie.pl/pl/213/cennik.html
+ koszty sauny, tamtym roku za ca³y wieczór chyba 15z³

Wypo¿yczenia nart biegowych butów i kijków jak nic sie nie zmieni³o oko³o 35z³ + dojazd

W tamtym roku wypali³o wiêc i w tym bêdzie fajnie, tu link do postu z tamtego roku, tam znajdziecie wiele odpowiedzi na pytania i relacja z wyjazdu
http://www.naturyzm.wroclaw.pl/klub/f...rowstart=0

Przewidziane atrakcje: narty biegowe, sauna z k±piel± w strumieniu i orze³ki na ¶niegu, karty wieczorem, dobre jedzenia i piwo czeskie :) dla odwa¿nych naturystyczny bieg na nartach, ale to zalezy g³ównie od pogody
ZAPRASZAM!
czbodzio
Witam,
chce sprobowac biegowek bo takowych nigdy jeszcze nie mialem na nogach. A wiec prosze mnie wziac pod uwage co do wyjazdu i pobytu. Az sie wierzyc nie chce, ze za 6 tygodni bedzi zimowo. Pozdrawiam.
nimfa_5

Yupiter napisa³(a):

Termin 14XII. [...] narty biegowe, sauna z k±piel± w strumieniu i orze³ki na ¶niegu, karty wieczorem, dobre jedzenia i piwo czeskie :) dla odwa¿nych naturystyczny bieg na nartach, ale to zalezy g³ównie od pogody
ZAPRASZAM!

Woow! Pobyt zapowiada siê bardzo ciekawie :) wiêc z przyjemno¶ci± wpisuje siê na listê uczestników:D
nimfastycznie
wroclove
Brrry patrz±c na t± mro¿n± pogodê za oknem to mi siê jechaæ nie chce:D. Ale ponaæ ma przyj¶æ ocieplenie;) tylko czy wtedy ¶nieg nie stopnieje:D
A ju¿ tak na powa¿nie to chyba tam nawet bez ¶niegu jakie¶ trasy przyszykuj± na sezon, a nawet je¶li nie to patrz±c na proponowane atrakcje przez Yupitera warto jechaæ nawet bez sniegu:)
Yupiter
To mamy ju¿ 5 osób, jak bêdzie ma³o miejsc jest jeszcze czas domówiæ. :)
Ale maj±c do¶wiadczenie z roku ubieg³ego to w grudniu rezerwuje siê marcowy pobyt...
Napiszcie jakie pokoje was interesuj±. Jest niby spory wybór od 7 osobowego do 2 osób w pokoju. W tamtym roku byli¶my w czwórce i by³o bardzo mi³o.
Trzeba te¿ zastanowiæ siê nad transportem. Kto ma auto do dyspozycji? Ja niby mam ale to smok na paliwo i tylko 4 osoby....
myzwroclawia
Hej hej :)
Dziêki za sms, nie wiem od kogo - mój telefon nie wy¶wietla czasem nadawców (odezwij siê nadawco drogi!) :(
Qcze ciê¿ko tak daleko planowaæ... my jeste¶my narciarze poziom ¶redni, na biegówkach nigdy nie próbowali¶my ale raczej piszemy siê na zjazdówki :)
Na pewno bêdziemy w zimie wybywaæ w wkendy do Czech (najchêtniej Spindler), a mhm... co do Jakuszyc bêdziemy pamiêtaæ, ale raczej... nom... jak kto¶ to Spindlera to my chêtniej :P
Turysta
W zesz³ym roku (te¿ o tej porze) ¶niegu by³o ca³kiem sporo, trasy przygotowane wiêc proszê i mnie dopisaæ.
Gdyby kto¶ nie wiedzia³ do Jakuszyc je¼dzi sezonowy "ski-bus" tylko w weekendy i nie zatrzymuje siê po drodze (z kilkoma wyj±tkami) ju¿ nim je¼dzi³em, specjalnie pomy¶lany dla wroc³awskich biegaczy - kursuje od 15.XII do koñca marca... dziwna ta polityka POLBUSa, bez wzglêdu na warunki zawsze sezon rozpoczyna siê 15 a w tym roku wypada w niedzielê... Niestety auta na 8 osób te¿ nie posiadam.
Skoro zarezerwowa³e¶ Yupiter 8 miejsc (za co w swoim imieniu dziêkuje) to chyba najrozs±dniej wzi±¶æ pokój 7-osobowy "koedukacyjny" :D + ewentualna dostawka je¶li dobije 8 uczestnik, a je¶li ostatecznie bêdzie mniej to "zaoszczêdzimy" tym sposobem na kilka BRO wiêcej ;)
marko829
Dopisujê siê do listy uczestników. Bardzo chêtnie pow³óczê siê znowu na nartach. Je¿eli bêdzie taka potrzeba to mogê pojechaæ swoim samochodem, na 5 osób i pali mniej ni¿ pojazd Yupitera.
Yupiter
To mamy juz 7 osob chêtnych.
Nie ma sie co martwiæ o to ze sie nigdy nie biegalo. To proste prawie jak chodzenie. My jedziemy dla zabawy a nie na wy¶cigi. Pomalutku, poczekamy na ka¿dego na trasie. Wiêc obawy ze sie nie umie sa ¿adna wymówka ;)
maRUDA
Termin nieco niefortunny przed ¶wiêtami ale WCHODZÊ W TO!

Zgarnê³am ostatni± woln± miejscówkê?

Oczywi¶cie dysponujê tanim transportem, wiêc 4 osoby zabiorê.
Yupiter
Jak jeszcze kto¶ bedzie chêtny to niech pisze. Domowie miejsca w schronisku.
wojtekpl
My mamy ochotê pojechaæ, wiêc pisaliby¶my siê. Nie wiem, czy tylko miejsce bedzie bo juz macie komplet. I druga sprawa w ¿yciu nie mieli¶my biegówek na nogach i takowych nie posiadamy. Gdzie je mo¿na wypo¿yczyæ? Mam nadzieje, ¿e gdzie¶ na miejscu. I jak siê dostaæ do schroniska? Czy ju¿ na tych biegówkach, czy na piechotê. Jedziemy samochodem, tak¿e trzy miejsca mamy wolne.
Yupiter
Narty wypozyczamy na miejscu. Ja mam swoje wiêc znajdê miejsce tez na czyje¶ narty na baga¿niku.
Dotrzeæ do schroniska to max godzine. Oczywi¶cie my bedziemy miec trasê turystyczna calodniowa ;)
Na nartach biegowych nauczysz sie od razu jak je zalozysz. Du¿ej filozofii nie ma. Tempo mamy wycieczkowe. Chêtnie pomogê. Wiêc bez obaw.
Miejsca odmowie wiêc to nie problem. Jutro zadzwonie chociaz ostatnio telefon w schronisku orle milczy... Maile tylko dochodz±. ;)
Mam 3 miejsca albo moge z kim¶ jechac ale fajnie jak uda³oby sie narty gdzie¶ upakowac. W ostateczno¶ci wypo¿ycze je tez na miejscu
indywidualismus

Yupiter napisa³(a):
Jutro zadzwonie chociaz ostatnio telefon w schronisku orle milczy... Maile tylko dochodz±. ;)

Telefon milczy, bo tam przewa¿nie nie ma zasiêgu telefonii polskiej, jest tylko czeska. Stasiu (szef) odbiera g³ównie, jak jest gdzie indziej.
Te¿ bym siê chêtnie pisa³, muszê tylko z ¿on± uzgodniæ. Pos³u¿ê te¿ samochodem, który choæ te¿ lubi wypiæ, to jednak zabiera 7 osób na pok³ad plus baga¿nik na narty. Swoje biegówki z reszt± posiadam i u¿ywam. My¶lê, ¿e w przysz³ym tygodniu trzeba by uzgodniæ szczegó³y.
Mam nadziejê, ¿e Kole¿anki i Koledzy zdaj± sobie sprawê, ¿e 14 grudnia mo¿e nie byæ odpowiedniej ilo¶ci ¶niegu :( na narty? Bywa ró¿nie, zw³aszcza w dobie globalnego ocipienia...
Nie szykuje siê jakie¶ spotkanie saunowo-organizacyjne? Mo¿na by omówiæ wyjazd w gorêtszej nieco atmosferze :) !!
Yupiter
UWAGA UWAGA !!!

W³asnie wyszed³ ma³y problem, pracownik nie przekaza³ rezerwacji. Tak us³ysza³em.
Nic straconego zarezerwowa³em w Chatce Górzystów 1 pokój 10 osobowy (max 13 osób) UWAGA!!! obowi±zkowo zabieramy ¶piwór bo tam nie maj± po¶cieli.

http://www.izerska.pl/NaSkroty_sk,3,a,2.html

Gdzie jak gdzie ale w Jakuszycach zawsze jest ¶nieg ;-)

Innym wyj¶ciem jest termin styczniowy 11-12.01
mam rezerwacjê na 10 osób w Schronisku Orle + rezerwacja sauny dla nas wszystkich
Czas na potwierdzenie po nowym roku wiêc spokojnie...
Rozumiem ¿e nic sie nie zmieni³o (oprócz miejsca noclegu) i wszyscy jad±
Proszê o potwierdzenie osoby które wyrazi³y chêæ jechaæ.
Turysta
Mi tam pasuje dla odmiany Chatka Górzystów, warunki lekko spartañskie, musimy
zabraæ latarki i tym podobny sprzêt skautowy, mam nadziejê, ¿e zni¿ka na nocleg dla
HDK nadal obowi±zuje natomiast do sauny w Orlu mo¿emy pobiec na golasa :D
Na dzi¶ nie mam planów na 11-12.01 przysz³ego roku tak¿e mo¿e byæ bis w tym terminie.

PS
Za pozwoleniem kolegi Yupitera :P poddaje pod g³osowanie wariant "hardcorowy",
mo¿e kto¶ reflektuje na nocleg w pierwszym terminie w Orlu na "polu namiotowym"?
Je¶li komu¶ bêdzie za zimno, blisko¶æ sauny mo¿e okazaæ siê "zbawienna" :D
indywidualismus
Mówisz Yupiter, ¿e w Jakuszycach zawsze jest ¶nieg? W zesz³ym tygodniu nie by³o... :)
Ale O.K. Bardzo chêtnie pobiegnê do Wiesi, ju¿ jej chyba ponad rok nie widzia³em. Pocz±tkuj±cy musz± pamiêtaæ o :
tym, ¿e to co najmniej 9 kilometrów od parkingu
praktycznie nie ma tam pr±du - czo³ówki obowi±zkowe
¶piwory równie¿ - nikt po¶cieli pra³ nie bêdzie
noc sobotnio-niedzielna NIE S£U¯Y DO SPANIA !! Impreza trwa do rana, a ¿e wszystko mie¶ci siê w jednym, niewielkim budynku - nikt nie ¶pi !!
Za to atmosfera jest niepowtarzalna. Tego nie mo¿na opowiedzieæ, to trzeba prze¿yæ. :o
nimfa_5
No có¿, mia³am ochotê na szczyptê luksusu ale warunki spartañskie to dla mnie nie pierwszyzna. Czo³ówkê posiadam. Wiêc damy radê:)
nimfastycznie
wojtekpl
Jakby co my sie piszemy.
indywidualismus

Turysta napisa³(a):
Za pozwoleniem kolegi Yupitera :P poddaje pod g³osowanie wariant "hardcorowy",
mo¿e kto¶ reflektuje na nocleg w pierwszym terminie w Orlu na "polu namiotowym"?
Je¶li komu¶ bêdzie za zimno, blisko¶æ sauny mo¿e okazaæ siê "zbawienna" :D

Odbieram to jako ¿art, ale zauwa¿ê, ¿e w zesz³ym roku przez kilka nocy , w tym w noc sylwestrow±, biwakowa³ tak w lesie przy Orlu, pewien facet, niejaki Jurgen - obecnie mój znajomy. Niemiec, mieszkaj±cy w Estonii i ucz±cy szwedzkiego, skomplikowane, co?
A powa¿nie - jest to mo¿liwe, ale trzeba posiadaæ naprawdê profesjonalny sprzêt, przede wszystkim ¶piwór oraz namiot, umo¿liwiaj±cy prze¿ycie, gdyby temperatura spad³a np. poni¿ej -20 st. C...
A nie jest to niezwyk³e w tym rejonie. Póki co proponujê wariant schroniskowy.
Ewentualnie szukam chêtnych do spêdzenia tam nocy sylwestrowej. S± tacy?
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019