Klub Morsów-Morsowanie

Last updated on 12 years ago
wroclove
Widzê ¿e tamatem morowania zaczyna siê interesowaæ coraz wiêcej z Nas.
Tu jest link do strony Wroc³awskich Morsów:
http://www.wroclaw.morsy.pl/ i ogólna: http://morsy.pl/
Mo¿na tam poczytaæ jak siê przygotowaæ do zimowej k±pieli, miejscach spotkañ itd.
Jest ju¿ tam grupa biegowa to mo¿e stworzymu naturystyczn±;)
MaRuda k±piel po saunie nie jest morsowaniem tylko sch³adzaniem :P wiêc ja tego nie zaliczam i egzamin oblamy:).
Doda³em parê zdj±æ do galerii z morsowania w Cha³upach i Jastrzêbiej Górze wiêc dla chêtnych mo¿e byæ tam inicjacja lub gdzie¶ we Wro :)
max37_i_3
@wroclove a wybieracie siê w tym roku w zimie nad morze?
maRUDA
Kurcze :( a taka dumna z siebie by³am, ¿e w ogóle tam wesz³am! Obdar³e¶ mnie z urojeñ jaka to twarda babka jestem! ¯e niby jak mi ciep³o i wchodzê pod lód to siê nie liczy?

Co do zimy nad morzem to s³ysza³am, ¿e to ca³kiem inna bajka ni¿ w lecie i ¿e jest cudnie! Szkoda tylko, ¿e tak daleko mamy tam!
Alien
A ja nawet p³ywa³em i to wiele razy. Moze morsem nie zostalem ale jako ma³a kra lodowa sie czu³em.
maRUDA
Od¶wie¿am temat!

S± warunki ku skosztowaniu i tego typu doznañ.

¯±dnych wra¿eñ, emocji i uzale¿nionych od wysokiego poziomu endorfin zapraszam w najbli¿sz± sobotê 02.02 o godzinie 11.00 na k±pielisko Morskie Oko gdzie odbêdzie siê regularne spotkanie WROC£AWSKICH MORSÓW

Wczoraj mieli 2 k±piele! Poza porann± na Morskim Oku, zorganizowali sobie te¿ k±piel z pochodniami na O³awce a potem ognicho! Te¿ maj± fajny sk³ad i dobrze siê bawi± ze sob±. Jestem pewna, ¿e powitaj± nas z otwartymi rêkami :)

INFORMACJE O MORSOWANIU

Ja tam bêdê! Zapraszam ciep³olubnych do prze³amywania w³asnych oporów!

A TU ZDJÊCIA Z WCZORAJSZEGO MORSOWANIA
Adalbert
No maRUDKA skarbie jeszcze tam Ciebie nie by³o!!!!! Ale masz racjê, ¿e trzeba czego¶ nowego spróbowaæ, bo to mo¿e byæ rajcuj±ce i daj±ce nowe doznania. Nie wiem czy uda mi siê do³±czyæ 2.02. , ale mam nadziejê, ze odwa¿nych nie zabraknie...
barbada
Cze¶æ . Tak ap-ropo nowych doznañ. Nie, ¿ebym co¶ sugerowa³ ale....
Kilka dni temu w telewizji ogl±da³em program o Mega-naturystach. Tak nazwali siê natury¶ci z Holandii w liczbie 600 osób (w/g ichniego kalkulatora). Na czym to polega?
A no na tym, ¿e spotykaj± siê w knajpkach, oczywi¶cie w strojach organizacyjnych i graj± sobie w ró¿ne gierki jak np.: bilard lub rzutki, popijaj±c browarka. I nie by³o by w tym nic dziwnego, ale preferuj± oni nago¶æ dos³own±, czyli pozbycie siê wszystkiego co maj± na sobie, w³±cznie z ow³osieniem w ka¿dym miejscu, twarz, nogi ,tors, nie wspomnê oczywi¶cie o miejscach intymnych, ( wyj±tek stanowi± panie, którym pozwolono zostawiæ fryzurkê tylko na g³owie). Ot taka ciekawostka.
maRUDA
No to sobie wykraka³am!
Warunki by³y ale siê skoñczy³y :(
Oby do soboty mróz wroci³.

Mega naturyzm - mega przegiêcie. Dowód na to, ¿e cz³owiek lubi przesuwaæ, poszerzaæ granice, próbowac nowego i ci±gle wiêcej i wiêcej...
Adalbert
No w³a¶nie:
po pierwsze: mo¿e pogoda da mo¿liwo¶æ skorzystania z tej formy spedzania czasu i temperaturka nawet 2-3 st.C pozwol± zadowoliæ siê zimnem wody!
po drugie: wyzwaniem jest to co zrobili nasi bracia Holendrzy, ale poza twarz± i intim, nie mia³bym ochoty siê goliæ.
Wielkim wyzwaniem by³oby naturystyczne morsowanie np. w Nysie K³odzkiej w okolicy Barda ( patrz miejsca do pla¿owania zaproponoane przez parê z Dzier¿oniowa ). ;)
wroclove
Przy takich temperaturach to ¶nieg do soboty wyparuje ale pokrywa lodowa powinna jeszcze zostaæ. Wiêc mo¿e byæ to k±piel w przerêblu(który jeszcze trzeba wyr±baæ;)) ale pewnie bez sniegu w otoczeniu.
max37_i_3
Temperatura wody raczej siê nie zmieni przy zmianie temperatury otoczenia o te kilka stopni. Tyle ¿e zdjêcia ju¿ nie bêd± takie atrakcyjne bez ¶niegu w tle :P.
Z sauny do wody to mo¿e i bym wyskoczy³ ale tak po prostu tam wej¶æ? To wyzwanie jeszcze musi poczekaæ :)
wroclove
Tak ale ten pierwszy raz to sesja zdjêciowa musi byæ:) a tak bez ¶niegu to nie to samo.Ja jak pierwszy raz morsowa³em to w wodzie by³em z 2min a zdjêcia pstrykali chyba z 10 min:).
maRUDA
Nie da siê tak po prostu...
Trzeba najpierw do¶æ mocno siê rozgrzaæ (do zroszenia czo³a), tak, ¿eby wewnêtrzne ciep³o trzyma³o.
Nie idê na sesjê zdjêciow± wiêc w sumie nieistotne jest otoczenie.
Zalogowa³am siê na forum morsów i bezproblemowo mo¿e ka¿dy przyj¶æ!

Tak¿e przypominam: SOBOTA 2 luty, GODZ. 11.00 K¡PIELISKO MORSKIE OKO.
Nero60

maRUDA napisa³(a):

Nie da siê tak po prostu...
Trzeba najpierw do¶æ mocno siê rozgrzaæ (do zroszenia czo³a), tak, ¿eby wewnêtrzne ciep³o trzyma³o.
Nie idê na sesjê zdjêciow± wiêc w sumie nieistotne jest otoczenie.
Zalogowa³am siê na forum morsów i bezproblemowo mo¿e ka¿dy przyj¶æ!

Tak¿e przypominam: SOBOTA 2 luty, GODZ. 11.00 K¡PIELISKO MORSKIE OKO.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W dniu -------- po k±pieli odbêdzie siê Walne Zgromadzenie Cz³onków Stowarzyszenia. Miejsce spotkania podamy wkrótce mailowo.
Przypominam, ¿e udzia³ w zebraniu jest obowi±zkowy a w razie niemo¿no¶ci osobistego stawiennictwa nale¿y pisemnie upowa¿niæ innego cz³onka, który bêdzie reprezentowa³ Was na zebraniu.
Proszê sprawê potraktowaæ jako bardzo wa¿n±!!!!
Pozdrawiam
Ania
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O proszê przyklad prê¿nego stowarzyszenia - jaka dyscyplina.;) A jaka dzia³alno¶æ!
wroclove
Tak trzeba rozgrzaæ siê przed k±piel± ale patrz±c na pogodê to mo¿e trzeba bêdzie sch³odziæ siê w tej wodzie:D.
Jecha³em dzisiaj o 20-tej przez Mosty Warszawskie i na termometrze wskazywa³o 13,7C:|
arabeska
K±piele przy takiej temperaturze powietrza trudno nazwaæ morsowaniem. Takim morsem to i ja byæ mogê choæby zaraz z przyjemno¶ci± :) Poczekajcie! jeszcze bêdzie minus 20 i ¶niegu po pas;)
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
maRUDA
G³upotki piszecie... ;)
Przecie¿ lód w wodzie p³ywa ca³y czas... Ja jutro idê.
I nikt mi nie wmówi, ¿e to piku¶ wyk±paæ siê o tej porze roku przy tych temperaturach.
Turysta
Haa, haa piku¶, piku¶ nawet je¶li "kra" p³ywa /a na niej mo¿e i krokusy ju¿ rosn±/ ;)
Ja bym chêtnie zanurzy³ siê przy minus dwudziestu jak prawdziwy MORS.
Tak, tak poczekajamy kto wie mo¿e bêdzie jeszcze ¶nieg po kolana i mrozu co nieco.

A tak powa¿niej to na jutro mam inne plany, niestety koliduj± z morsowaniem wiêc
z przykro¶ci± muszê odmówiæ takowej przyjemno¶ci.
Zatem przyjemnego morsowania!
wroclove
I jak byli odwa¿ni moczyæ cia³ko na Morskim Oku lub O³awce.Ja ze wzglêdu na brak czasu nie by³em,ale ciagnie wilka do lasu:)
wroclove
I co mieli¶my wiosnê zim± a teraz mamy zimê wiosn±:). Ciekaw jestem czy byli chêtni od nas na morsowanie w poprzednim terminie? Jak nie to idziemy teraz, warunki s± bardziej zimowe ni¿ w lutym.
Ja wybieram siê na przed¶wi±teczne morsowanie w sobotê:).
Informacje tutaj:
http://wroclaw.morsy.pl/index.php/component/jevents/icalrepeat.detail/2013/03/30/29/-/kapiel-morsowa-ze-swieconka?Itemid=1
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
6 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019