W naszym kalendarzu na sezon 2013 pojawi³a siê koncepcja do wyjazdu do Krakowa nad zalew w Kryspinowie.
Jest to kontynuacja odwiedzania Naszych miejsc naturystycznych na terenie piêknej Polski! Wstêpna propozycja 8/9 czerwca lub 22/23 czerwiec.
G³ówny warunek to pogoda oraz chêtni na woja¿e poza Wroc³aw ( proszê o propozycje, sugestie).
Jak bêdzie fajna atmosfera i przyjazne miejsce pojedziemy jeszcze nie raz! Z informacji jakie uzyska³em w internecie to, i¿ w weekend przebywa tam 100-200 osób!
Pogoda na pocz±tku sezonu letniego zapewne dopisze, reszta zale¿y od uczestników którzy zawsze wnosz± pozytywna energiê :-)
Koszt przejazdu w 1 stronê to 29 z³ (busy kursuj± co godzinê z Wroc³awia do Krakowa i z powrotem) wiêc o powrót nie ma co siê baæ!
www.link-bus.com
www.lajkonikbus.pl
Bilety mo¿na zarezerwowaæ nawet na ostatnia chwilê (1-2 dni przed wyjazdem). Kupno biletu u kierowcy na 100% gwarantuje, i¿ zostaniesz na dworcu PKS we Wroc³awiu.
Dojazd nad zalew komunikacj± miejsk± 4 z³ (jednorazowy) dla grupy do 20 osób 46 z³, czasowy 5 z³ ( 60 min) lub 6 z³ (90 min) ( dla 1 osoby). Koszt wej¶cia ( nie wiem). ale czyta³em ze mo¿na gdzie¶ bocznym wej¶ciem za free :-)
Prowiant mo¿emy zabraæ ze sob± lub zakupiæ w sklepie. Dla chêtnych mo¿liwe wyj¶cie na obiad na Rynek ewentualnie mo¿na napiæ siê "z³otego trunku" z widokiem na Krakowsk± starówkê :-)
Hej.Propozycja fajna.Wydaje nam siê, i¿ czym bli¿ej wakacji to pogoda bêdzie fajniejsza, a wtedy mo¿e skusiæ siê na dwa dni z noclegiem? Wstêpnie zg³aszamy swoj± obecno¶æ.
Ja tak¿e wezmê udzia³ tej wycieczce ale nie piszê siê ju¿ nigdy wiêcej na komunikacjê publiczn±!
Przy komplecie osób za, 30 z³ od g³owy, mój ma³y fiat powiezie nas w 2 strony a dodatkowo mo¿na co¶ zwiedziæ po drodze. Tak¿e oszczêdno¶æ to ¿adna a komfort nie do porównania!
Hmm... a ja tam nie mam "awersji" do komunikacji publicznej - chyba ju¿ przywyk³em i nic
mnie ju¿ nie zaskoczy no chyba, ¿e na plus :D.
Propozycja by skorzystaæ z busów ma tak± zaletê, ¿e kierowca nie jest wyobcowany z kosztowania BRO no chyba, ¿e za kierownic± jedzie abstynent z w³asnej i nie przymuszonej woli :]
Barbada dobrze prawi, mo¿e wybierzmy siê z noclegiem? Mo¿na przekimaæ w namiocie, a rano
wracaæ na spokojnie. Jak dla mnie wariant najciekawszy. No ale to sprawa indywidualna.
Inicjatywa ca³kiem ciekawa tylko bez noclegu to raczej a nawet na pewno nie ma sensu. 3-4 godz jazdy w jedn± stronê i powrot to samo, ile czasu zostaje na pobyt.
A teraz zaczynamy zgrywanie wszystkich w jeden termin:)
Mi posuje np.15-16.06 koniec czerwca odpada.
Koszty wej¶cia: http://www.kryspinow.com.pl/index.php?mod=ps&id=1
;)
Nam pasowa³by 15.06, kombinujemy te¿ czy jednak 8.06 nie daliby¶my rady do³±czyæ do Was w Termach :D
Najlepiej po³±czyæ te 2 miejsca i zostaæ na noc, skoro to w podobn± stronê.
I jak zwykle - ¶rodkiem prywatnym, tak wiêc 1 lub 2 osoby mo¿emy zabraæ, je¶li siê zgramy czasowo (jeden wstêpny chêtny jest).
No i oczywisty warunek - brak deszczu - Termy wtedy wskazane, pla¿a ju¿ nie bardzo.
Nieee noooo, kochani! Zwariujemy z tymi terminami! Zdecydujmy siê na 1 konkretny a pojedzie ka¿dy komu bêdzie pasowa³o i tyle. Tylko kto ma podjac decyzjê? Mi pasuje ka¿dy weekend czerwca.
Nocleg rzeczywi¶cie trzeba przeanalizowaæ, nie mówiê nie, wiêc mój sk³ad (w sensie z mojego auta) pewnie zdecyduje siê na tak± opcjê.
Link, który zapodali¶cie @myzwroclawia do pla¿y w Kryspinowie, nie wygl±da jakby dotyczy³ pla¿y N... Czy my tam jeste¶my go¶cinnie, schowani gdzie¶ z boczku, czy to typowo naturystyczne miejsce?
Pewnie, ¿e naturystyczne (oczywi¶cie nie ca³y zalew), polecam http://www.naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/3958-kryspinow/
Ja bym poszed³ dalej... czy nie uwa¿acie, ¿e lepszym rozwi±zaniem bêdzie gdy zmówimy siê
powiedzmy w po³owie tygodnia w którym prognozy maj± byæ bardzo optymistyczne (tak
przynamniej 23-24C) i wtedy dogadamy siê kto z kim ma jechaæ?
Jechaæ ponad 500km dla samej podró¿y jako¶ mi siê nie widzi. Oczywi¶cie kto wtedy bêdzie móg³
pojedzie komu nie bêdzie pasowaæ pozostanie swojska Widawa...
No chyba, ¿e w przypadku niepogodny zamierzamy odbyæ wycieczkê po grodzie Kraka ale
i wtedy pogoda by³aby wskazana.
Poczyta³em sobie "linka" Turysty i niestety niektore relacje z plazy sa negatywne :( Czy ktos z Was kto tam by³ móg³by w paru zdaniach obiektywnie opisac to miejsce ??
No proszê to ja my¶la³em ¿e bêdzie problem kiedy jechaæ ;)...a tu pojawia siê czy jechaæ. Jechaæ jechaæ trzeba sprawdziæ na w³asne oczy co i jak:).
15-nasty, chyba ¿e ju¿ wyjazd do Term macie pewny na 8-ego.
"Trzepikoniki"???!!! Ble...
B³agam! Bo mi siê odechce zwiedzania Kryspinowa! Najwy¿ej znowu bêdziemy mieli temat do narzekañ... Ale obym siê myli³a.
@wroclove, my nic pewnego jeszcze na czerwiec nie mamy... Nie wiem czy tutaj uda nam siê ustaliæ wszystko.
Mo¿e jakie¶ cielesne spotkanie a nie tylko pisanie pomo¿e doj¶æ do konkretnych ustaleñ?
Kole¿ank±, który siê jeszcze na ten temat nie wypowiedzia³, a podejrzewam, ¿e bêdzie mia³a decyduj±ce zdanie, jest niestety pogoda. Dlatego uwa¿am, ¿e w dobie tak zaawansowanej techniki (przewidywanie pogody) , nale¿y wykorzystaæ pierwszy weekend czerwca (zaczynaj±c od 7-9), w którym na kilka dni przed bêdziemy wstanie oceniæ czy warto jechaæ. Mo¿e uda siê dwie ekipy zmontowaæ w ró¿nych terminach.
Pomys³ z Termami jest bardzo dobry (2 w 1). Mo¿na by by³o zobaczyæ noce saunowe np. 14 -Hawajska Noc, 28 - Pool Party.
A co do samego Kryspinowa, to zdania internautów s± podzielone, Jednym siê podoba a inni te miejsce krytykuj± ze wzglêdu na natarczywo¶æ tekstylnych.Alternatyw± mo¿e byæ Pogoria (okrzykniêta nieoficjaln± stolic± ¶l±skich naturystów). Od Wrocka tylko 220 km a do Term 16 km. Tak czy siak my siê piszemy.
P.S. A mo¿e morze ze swoim szumem i piaskiem - Lubiewo tylko ~ 4 - 5 h jazdy.Pozdrawiamy Was serdecznie.
Zespó³ zbiorników wodnych w D±browie Górniczej Pagoria, ¶wietna alternatywa:D
Wiêc czekamy tylko na pogodê:)
Czy Indywidualismus nie chwali³ siê przypadkiem posiadaniem wielkiego namiotu typu tipi? ;)
nimfastycznie
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
· Total Members: 939
· Newest Member: Testowiczka2
To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!